Stress- en burn-outcoaching

Er is niets mis met stress. De meeste mensen hebben een beetje gezonde stress nodig om alert en efficiënt te werken. Als de opdracht klaar is, neemt de spanning weer af. De stressreactie was tijdelijk en lichaam en geest recupereren snel. Maar wat als de stress zich opstapelt en als er onvoldoende ruimte is om tussentijds te recupereren en weer in balans te komen. Dan is er sprake van negatieve stress. Je alarm blijft aan.

Heb je last van ongezonde stress dan brengen we de oorzaken in kaart en dan zoeken we samen hoe je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je innerlijke rust, we zoeken samen waaruit je zelfzorg kan bestaan, zodat je weer meer grip en bijgevolg meer rust en evenwicht krijgt.

Vaak hebben we onvoldoende voeling met ons lijf, we blijven heel druk bezig. Als dit onevenwicht geruime tijd aanhoudt dan ontstaat er een ontregeling van het stress-systeem. Het lukt je steeds minder om thuis het werk van je af te zetten, je blijft maar bezig, je negeert je behoefte aan rust, je bent vermoeid en wordt prikkelbaar, je lichamelijke klachten nemen toe, je goesting geraakt op en plots…

Burn-out overkomt je… dit is confronterend. En met halflege of lege batterijen kan je een berg niet langer beklimmen. Met begeleiding wordt het een leerweg waarbij je ontdekt waar je energie verliest, wat je energie geeft,  hoe je tot rust leert komen, wie je in wezen bent, wat jouw talenten en krachten zijn, hoe je je grenzen leert aanvoelen en laat respecteren. Van bevlogen naar uitgeblust naar nieuwe bevlogenheid… ik ben graag je gids.

Te veel werk? Te veel prikkels? Te druk? Stress! Maar aan een evenwicht zitten twee uitersten: ook te weinig werk, te weinig uitdagingen, te weinig om handen hebben, kan aan de basis liggen van stress. Hier spreken we van een bore-out. Burn-out en bore-outcoaching zijn maatwerk, jouw tempo wordt gevolgd. Tijdens de coaching schets ik je graag de verschillende fases die we samen doorstappen. Ik kies ervoor om grondig te begeleiden zodat we een duurzame re-integratie of heroriëntatie voorbereiden. De laatste fase is erop gericht om herval te vermijden.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat begeleiding een duidelijke meerwaarde betekent in het herstelproces. Ik stem graag af met je behandelend arts.

Deze materie is zeer actueel, ik volg de laatste ontwikkelingen op de voet. Een like op fb ‘Coaching4you’ geeft toegang tot recente artikels, interviews.

Sinds 13 maart 2017 is de feitelijke Vereniging van Erkende Stress en Burnoutcoaches gestart. Ik ben lid van deze vereniging VESB. Om lid te kunnen worden, dien je kwalitatieve opleidingen gevolgd te hebben en geslaagd te zijn op de proeven verbonden aan de opleidingen. Zo wordt terecht gewaakt over de kwaliteit. VESB richt studiedagen in zodat kwaliteit verder gevoed wordt. Ik ben lid van de intervisiegroep stress- en burn-outcoaches West-Vlaanderen.

Getuigenis van M. Christine G., directeur basisonderwijs:

  • Je helpt me om inzicht te krijgen in ‘mijn’ burnout, je helpt me bij het aanvaarden.
  • Je analyseert mijn gewoontes, gedragingen en gevoelens en je zet ook perspectief uit wat verheldering en rust brengt in mijn gemoedstoestand.
  • Je slaagt er in om mijn denken, waardenkader en gewoontes langzamerhand te herprogrammeren.
  • Je reikt me stappenplannen aan die me helpen bij deze veranderingsprocessen.
  • Je hanteert een directe, concrete daadwerkelijke aanpak die je steeds kadert in elke fase van het herstelproces.
  • Je bent momenteel mijn onmisbare ‘gids’ in mijn op weg zijn naar mezelf en mijn herstel.

Ik schrijf dit graag neer als teken van waardering en dankbaarheid voor jouw ondersteuning.

Durf de stap te zetten naar coaching, neem gerust contact op, ik sta je graag persoonlijk bij.

burn-out coaching
sabine keerman

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact!

Contact