Wel in je vel als leraar

Over het belang van zelfzorg

Als leraar is je persoon je belangrijkste instrument. Tegenwoordig komt er heel wat op je af. Soms doen de kinderen druk, een ouder heeft klachten, met een collega wil het niet vlotten, er hangt weer een verandering in de lucht, … Hoe ga je hier mee om? Jaag je je hieraan op? Geeft het je stress of lukt het je innerlijke rust te bewaren en werkplezier te ervaren?

In deze vorming worden 10 ‘wel in je vel-sleutels’ aangereikt. Ze helpen je én verantwoordelijk én met goesting je job te (blijven) doen. Ze helpen je te waken over je goed gevoel, ondanks de veelheid, de drukte, de moetens, … Ze ondersteunen je zodat je energiek blijft ondanks de intense job. Zelfzorg, (emotionele) zelfsturing en positieve stresshantering staan centraal. Je leert jezelf te coachen tot een aangenaam, krachtig en weerbaar persoon.

In ‘wel in je vel’ worden inzichten vanuit NLP (neuro-linguïstisch programmeren) geïntegreerd. NLP-technieken helpen je positiever en bewuster in het leven staan.

Je kan dit aanbod rechtstreeks bij Coaching4you aanvragen voor je team. Het feit dat je dit aanbod in team meemaakt, versterkt het effect. Je overschouwt samen met je teamleden het werkklimaat  en je krijgt handvaten aangereikt om samen te waken over een constructieve sfeer. Je kan mekaar ondersteunen en aanmoedigen bij het uitvoeren. Er is keuze tussen een aanbod van 1 dagdeel (3u) of 2 dagdelen (6u). Indien er voor 1 dagdeel gekozen wordt, dan wordt een selectie van sleutels aangebracht. Indien er voor 2 dagdelen gekozen wordt dan is er een verwerkingsactiviteit inbegrepen, wat de transfer naar je team ten goede komt. Ik stem graag met je af.

Formule: teamgericht, input a.h.v. PPT, reflectie, verwerking

 

Je kan als individu rechtstreeks bij Coaching4you intekenen voor de sessie ‘Wel in je vel 1

sabine keerman

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact!

Contact